Dirigente

ISABELLA  BIKKEMBERGS

Na haar muzikale vorming aan het Stedelijk Muziekconservatorium van Hasselt (notenleer, piano, klarinet, muziekgeschiedenis) en aan de muziekhumaniora van het Lemmensinstituut vervolgde zij aan ditzelfde instituut haar hogere muziekstudies.

Zij behaalde er achtereenvolgens een 1ste prijs Notenleer, het diploma van Geaggregeerde van het Lager Secundair Onderwijs, het pedagogisch getuigschrift Notenleer en het getuigschrift Muziektherapie.

Als dirigente volgde zij na haar opleiding een cursus te Zeist (NL) en een masterclass directie te Veszprem (H) bij H.D. Reinecke en E. Kollar.

In 1996 behaalde zij het diploma “Specialisatie-opleiding kinderkoor” aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem.

In 1998 nam zij deel aan het symposium voor kinderkoor- en jeugdkoordirigenten te Marktoberdorf (D); en in 2001 nam zij actief deel aan de studiedag “Eigentijds repertoire voor vrouwenkoren” te ‘s-Hertogenbosch (NL).

Naast het Koninklijk Hasselts A Capellakoor dirigeert zij ook het gemengd koor Canticum uit Genk. Bovendien is zij regelmatig gastdirigente bij andere koren.

Zij is lid van de stuurgroep van Koor en Stem Limburg en van de Algemene Vergadering van Koor en Stem Nationaal. Zij gaf hier regelmatig technische bijstand voor (Madrigaal en KfV).
Ook werkt zij regelmatig mee aan koor-/muziekweken en -dagen van Jeugd en Muziek Brussel, Muzikamp, Koor & Stem, …