Veelgestelde vragen

Waar en wanneer repeteert het Koninklijk HACK?

Het Koninklijk Hasselts A Capellakoor repeteert ELKE WOENSDAG van 20.00 tot 22.00 uur in de polyvalente zaal van het Dienstencentrum Hogevijf Campus Banneux, Hadewijchlaan 74 te Hasselt.
Tijdens de pauze rond 21.15 uur kan er een warme koffie of een verfrissing verbruikt worden aan zeer democratische prijzen.
Na de repetitie is er steeds een gezellig samenzijn, voor wie wil.

Is het Koninklijk HACK een kerkkoor?

Neen, het Koninklijk HACK is niet verbonden aan een kerk, een parochie of een wijk. Concreet betekent dit dat wij niet wekelijks een eucharistieviering zingen, maar wel sporadisch,  in het kader van ‘sociale concerten’ (bijv. voor rusthuizen), de radiomissen op Radio1, huwelijken, jubilea, …
Daarom staan er ook religieuze liederen op ons repertorium.

Moet ik noten kunnen lezen?

Niet echt noodzakelijk. Het is natuurlijk wel aangewezen enige hoogte te hebben van muziekschriftuur. Bovendien wordt het zeer geapprecieerd indien de leden notenleer volgen in plaatselijke muziekacademies. Tevens worden alle liederen zorgvuldig ingestudeerd – vaak stem per stem. Thuis oefenen is wel aangeraden.

Hoeveel kost mijn lidmaatschap?

In de rubriek lidmaatschap leest u hier meer over. Een lidmaatschap loopt in principe van januari tot december. Door het lidmaatschap zijn de leden tijdens activiteiten van het koor verzekerd.

Heb ik een uniform nodig?

Tijdens optredens wordt altijd een uniform gedragen.
De dames dragen een lange zwarte rok of lange broek, met zwarte blouse, zwarte kousen en schoenen. Accessoires worden door het koor aangeleverd.
De heren dragen een zwart maatpak, een zwart hemd met lange mouwen en zwarte schoenen. Een das wordt door het koor aangeleverd.