Wie zijn we

In Hasselt, hoofdstad van de smaak, zijn er nogal wat mensen bezig met muziek maken en muziek smaken. Samen zingen in koorverband is voor de leden van het Hasseltse A Capellakoor een geliefkoosde hobby en de muziekvorm, waaraan we veel vrije tijd besteden in een sfeer van blijde vriendschap.

Het KONINKLIJK HASSELTS A CAPELLAKOOR, opgericht in 1945 onder de bezielende leiding van dirigent Jan ROUWET, wordt sinds 1993 geleid door Isabella BIKKEMBERGS met deskundige en gedreven inzet.

Het rijke repertorium van weleer werd verder opgebouwd met zowel religieuze als profane werken. Missen van L. Bardos en J. De Haan werden meermaals uitgevoerd. Magnificatconcerten, met o.a. Magnificats van Stanford, Schollaert, e.a. bezorgden menig toehoorder kippenvel tijdens de 7-jaarlijkse Virga Jessefeesten! Ook hedendaagse muziekwerken van J. Rutter, Th. Jennings, K. Nystedt, Ola Gjeilo, M. Slootmaekers zijn ons niet vreemd.

Sinds het koor KONINKLIJK werd in 1995 presenteren we tweejaarlijks een sfeervolle thematische CAFE-CHANTANT: een “Franse” avond, een “Afrikaanse” avond, een avond met “Musical” muziek en wereldse volksmuziek “Home Sweet Home”.
In 2020 zouden we ons jubileum gevierd hebben van 75 jaar met het thema “Feest!” samen met het koor Nota Bene uit de partnerstad Detmold. Hopelijk is dit nog weggelegd voor een latere datum!

Naast de jaarlijkse radiomis(sen) op Radio 1, het jaarlijkse aperitiefconcert in het Stadsmus, het “Te Deum” op 21 juli en 15 november in de St.-Quintinuskathedraal, de tweejaarlijkse deelname aan Hasselt beKOORlijk, de kooruitstappen met optreden op meestal de eerste zondag van Hasselt Kermis organiseren we jaarlijks een passie- of kerstconcert.