Dirigente

ISABELLA  BIKKEMBERGS

Na haar muzikale vorming aan het Stedelijk Muziekconservatorium van Hasselt (notenleer, piano, klarinet, muziekgeschiedenis) en aan de muziekhumaniora van het Lemmensinstituut vervolgde zij aan ditzelfde instituut haar hogere muziekstudies.

Zij behaalde er achtereenvolgens een 1ste prijs notenleer, het diploma van geaggregeerde van het Lager Secundair Onderwijs, het pedagogisch getuigschrift notenleer en het getuigschrift muziektherapie.

Als dirigente volgde zij na haar opleiding een cursus te Zeist (NL) en een masterclass directie te Veszprem (H) bij H.D. Reinecke en E. Kollar. In 1996 behaalde zij het diploma “specialisatie-opleiding kinderkoor” aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem.

In 1998 nam zij deel aan het symposium voor kinderkoor- en jeugdkoordirigenten te Marktoberdorf (D) en in 2001 nam zij actief deel aan de studiedag “Eigentijds repertoire voor vrouwenkoren” te ’s Hertogenbosch (NL).

Isabella is tevens regelmatig gastdirigente bij andere koren.

Zij is lid van de Raad van Bestuur  van Koor en Stem Limburg en gaf ook technische bijstand voor K&S (Madrigaal en KfV).

Sedert februari 2017 is zij verbonden aan de Kathedraal en Basiliek van Hasselt als assistent-organist, cantor en als dirigente van 2 nieuwe koren,  het kinderkoor Cantores Quintini en het damesensemble Quintina.